Tenyészetünk árai

Egy tenyészállat  megfelelő, optimális és stresszmentes tartásának természetesen megvan az ára, a tenyésztő számára sok erőfeszítést jelent mind pénzbeni mind pedig időbeli szempontból.
Sokszor jelentős különbségek vannak mind karakter, egészség, megjelenés és különösen a tenyésztő által kínált szocializáció szempontjából. Sok bengáli macska után érdeklődő első körben  összehasonlítja a kínált bengáli kölykök árait.
Tévhit, hogy a törzskönyv teszik ki a bengáli macska árának jelentős részét. A törzskönyv csak csekély mértékben befolyásolja a macska árát.

Mint leendő vásárlónak mindig célszerű egy kis energiát bele fektetni egy új cica vásárlása előtt, hogy a számára megfelelő tenyésztőt megtalálja. Végül is a család bővüléséről van szó, akivel több évet együtt fogunk élni.
Egy tapasztalt és becsületes tenyésztő jó tanácsokkal látja el a kedves érdeklődőt a cica vásárlása előtt, hogy valóban megfelel-e Önnek, családjának és életmódjának, és hogy a körülmények optimálisak -e.

Kérem ne támogassuk a szaporítókat! 

Cica vásárlás előtt legyünk körültekintőek, vessünk egy pillantást a tenyészetre, tenyészállatok tartására, különösképpen hol és hogyan élnek a tenyészmacskák, hogyan viselkednek a tenyésztővel szemben.

Sajnos sokan szaporítok áldozatává válnak, később derül ki, hogy esetleg beteg cicát vásároltak vagy probléma esetén a tenyésztő nem áll mellettük, hogy jó tanácsokkal lássa el a problémára szoruló cicáját és a gazdiját.

A bengáli macska ára 

A bengáli macska ára attól is függ, hogy milyen célra vásárolják.

1. Kedvencnek ” hobby cica”  280.000-tól 
2. Show cica (remélhetőleg) díjakat nyernek a kiállításokon. (személyes megbeszélés)
3. Tenyésztésre, amelyeknek biztosítaniuk kell a bengáli fajta fennmaradását, valamint meg kell felelniük a bengáli fajta standardnek és egyéb tenyésztési követelményeknek. 650.000 forintól

Természetesen az árak tájékoztató jellegűek egy -egy cicára nézve változhatnak, ezért kérem, amennyiben komoly érdeklődése van egy cicánk iránt minden esetben vegye fel velünk a kapcsolatot . Továbbá egy olyan esetet kell megemlítem bengáli macska vásárlás esetén, amikor tenyésztésből kivont cicáinknak keresünk örökbefogadó családod, ez esetben egy jelképes összegről beszélünk.

Tenyésztésünk alatt előfordult olyan eset is, mikor nem azonnal hanem csak 6 hónaposan illetve akár másfél éves korukba kerültek ki az új otthonukba. Többször hallom az emberek kicsit félve vállalják be egy idősebb bengáli cica befogadását,vásárlását. Mondván minél korábban kerül hozzá ,annál ragaszkodóbb lesz, bengáli macska jelleméből kifolyólag egy nagyon gazdi orientált természetről beszélünk, így ezen félelem, hogy nem lesz szoros bengáli -gazdi kapcsolat alaptalan. Pozitív tapasztalataink vannak e tekintetben is.

Mielőtt megriadna egy esetleges vásárlástól mert hát ez bizony  sok pénz, nézzük meg kicsit mélyebbről a dolgokat, melyek magyarázatot adhatnak számotokra miből tevődik össze ez az összeg.

A tenyésztésnek megvan az ára. Például jobb esetben rendelkezel már egy tenyészkandúrral így nem kell egy külső fedezésre befizetni, ami amúgy sem egy olcsó és nagy körültekintést jelentő dolog. Értem ezalatt itt is a megfelelő egészségügyi vizsgálatokat fedeztetés előtt. Optimális esetben egy problémamentes várandóságot él meg a mama, melyben biztosítani kell számára és a születendő kicsik számára a minőségi és vitaminokban dús táplálékot, melyet a születést követően is folytatnunk kell az egészség megőrzés érdekében. Ezt követően jönnek az első oltások, amelyek röviddel a születés után esedékesek valamint a többszöri féreghajtás is.

Költségek részét képezi az alom, hisz mikor a kölyök cica az új gazdijához kerül már szobatiszta, tisztában van az alomhasználattal. Az első orvosi vizsgálat alatt az orvos minden kölyök cicába chipet helyez, oltási kiskönyvvel/útlevéllel látja el. A kölyök cicák ennek megfelelően legkorábban 13 hetes kora után lesznek elvihetőek.

Ezután a tenyésztéssel kapcsolatos adminisztratív költségek is felmerülnek.

Tenyésztő esetében maga a  tenyészet egy macskaegyesületnek a tagja, mely biztosítja a tenyészet cicái számára a törzskönyveket, mielőtt törzskönyvezve lesznek a kicsik, alombejelentő kötelességünknek teszünk eleget.

Természetesen a teljeskörű szocializáció biztosítása elérése érdekében a kiscicák szabadon mozognak a háztartásban, megismerve a különböző illatokat, hangokat, melyek a házban fellelhetőek (porszivó, hajszárító, kávédaráló.) Megismertetjük velük a kaparófa használatát.

Maga a szocializáció nem megy rongálás mentesen, ha nem hagyjuk megismerni cicáinknak a háztartásban fellelhető tárgyakat (tapéta, kanapé, stb) nincs is esélyünk megtanítani számukra a megfelelő eszközöket igényeik kielégítéséhez. Pl : kaparás.

Kiállításokra járunk tenyészcicáinkkal, hogy a bengáli fajta standardnak legközelebb álló, prémium minőségű kiscicáinkkal  lepjük meg érdeklődőinket.

A tenyészetünk folyamatosan törekszik arra, hogy az állomány szűrve legyen genetikai betegségekre,(PRA, PKD 1,Pkdef ) rendszeresen járva HCM vizsgálatra (szívultrahang) valamint az állomány FIV és FELV tesztjei folyamatosan frissítve legyenek. Természetesen jelen esetben is költségekről beszélünk, hogy mint leendő bengáli tulajdonos egészséges, lelkileg kiegyensúlyozott és jól szocializált kiscica várjon rád.

 

Remélem sikerült betekintést nyerni a munkánkba, szívvel és lélekkel azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb minőségű, a fajta standardnak maximálisan megfelelő cicákat tenyésszünk,  melyek nemcsak a szépségükkel de egészség és szocializáció tekintetében is a lehető legtöbbet tudjuk nyújtani számotokra. Fontos számunkra a kölcsönös jó kapcsolat kialakítása leendő gazdijainkkal, a folyamatos kapcsolattartás segíti a közös munkánkat veletek, hogy tovább fejlődhessünk. Köszönjük azon gazdijainknak akik eddig megtaláltak, bizalmukba fogadtak minket és szerető otthont biztosítanak a Tricolor Velvet Rosetten bengáli tenyészet macskáinak.

Cookies erleichtern unter anderem die Bereitstellung unserer Dienste und helfen uns bei der Ausspielung von redaktionellen und werblichen Inhalten sowie der Analyse des Nutzerverhaltens. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden .     OK