Posts

Beiträge

Eladó bengáli kiscicák!!!

Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy megoszd az életed egy szobaleopárddal, ez érthető tenyészetünkben vannak még gazdikereső bengáli kiscicák. A cicák mire tenyészetünkből kikerülnek chippelve vannak, 2xkombinált oltással, oltási kiskönyvvel rendelkeznek, rendszeresen féreghajtáson estek át. Törzskönyv, szerződés, számla és egy kezdőcsomag jár a cicák mellé, mely tartalmazza a kis bengáli megszokott ételeit, játékokat. Bengáli macska tenyésztőként kiemelt fontosságú nemcsak cicáink egészsége, de főleg bengáli macska esetében a megfelelő szocializáció adása a cicáinknak. Családias környezetben, velünk együttélve tudjuk megismertetni velük a mindennapi élet történéseit.

A honlapunkat olvasgatva sok hasznos információt találtok, olvasgassátok bátran. Kérdések esetén szívesen állok a rendelkezésre.

Eladó/elérhető kiscicáink:

Tricolor Velvet Rosetten Sugi

Szül: 2022.02.14./ kislány

Tricolor Velvet Rosetten Sunny

Szül:2022.02.14. /kislány

Tricolor Velvet Rosetten Tacco

Szül: 2022.03.22. / kandúr

Tricolor Velvet Rosetten Tequila /kandúr

Szül: 2022.03.22.

Tricolor Velvet Rosetten Tyson /kandúr

Szül: 2022.03.22.

Beiträge

A bengáli macska-fuzzy időszak

Kedves, leendő bengáli macska után érdeklődőinknek szeretnénk információt szolgáltatni a vásárlás előtt. Sokan azzal kerestek meg milyen lesz az általam kiválasztott cica felnőtt korára. A bengáli macska bundája igen sok átalakuláson megy keresztül mire eléri végső állapotát. Születésükkor általában egy viszonylag letisztult mintázattal találjuk szemben magunkat, ami nagy segítség lehet számunkra, hogy milyen is lesz a mi kis bengáli cicánk felnőtt korára. Úgy 4 hetesen elkezdődik egy Fuzzy időszak, ami 10 hetes vagy akár tovább is fennállhat.

Mit is jelent ez: lássuk. Ezalatt az idő alatt a bengáli kiscica szőrén hosszabb, elálló szőrszálak jelennek meg, melyek egyben a bengáli kiscica mintázatát is elhomályosítják, olyan mintha lepel ülne rajtuk. Ez alatt a fuzzy időszak alatt a bengáli kiscicák egyszínűnek, szürkének, színtelennek tűnnek. Ezt a vad ősétől hozták a gepárdoknál is fellelhető állapot ez. A vadonban való védelmet szolgálja. A 11-12 héttől lassan elkezd a kis bengáli szőre tisztulni, egyre jobban kezd a mintázata kirajzolódni. Újra rövidebb szőrszálak jelennek meg a kis bengáli macskán, melyek szépen a testhez simulnak. Napról napra egyre jobban tisztul a bundácskája, kontrasztos rozettái megmutatkoznak. A teljes kifejlődés akár egy évet is eredményezhet. A hóbengáli macska szőrfejlődése akár 2 évet is igénybe vehet, mire végső mintája, színe kifejlődik.

Természetesen a fuzzy időszak arra az időre tehető, amikor is te kedves érdeklődő kiválasztanád a kis bengáli macskád. Ahhoz, hogy megtudjuk milyen színkörnyezetben fejlődik a kiscica szőre, nézzünk a kis bengáli füle mögé vagy a kis lábacskáit nézzük meg ugyanis ott látható leginkább a későbbi színe a cicának. Remélem sikerült hasznos információkat kapni.

Képekkel mutatom a fuzzy időszak jellegzetességeit.

A képen Tricolor Velvet Rosetten Revolution

3 hetesen

 

5-6 hetesen

9 hetesen

 

Beiträge

Bengáli kiscicáink megszülettek!!!

Bengáli tenyészetünk legújabb alma megszületett. Hétfő volt majdnem éjfél mikor Manna, bengáli cicánk úgy gondolta jelzi felém, hogy közeleg az első kiscica érkezése. Amúgy is velünk aludt így könnyen felébredtem álmomból. Először keresztbe feküdt a nyakamon, erősen dorombolva pihent még. Nemsokára átkúszott a fejem mellé ahol tovább dorombolva azért már  egy két kisebb fájást is lehetett érezni. Simogattam, beszéltem hozzá próbáltam nyugtatgatni, hogy érezze ott vagyok vele és ha úgy gondolja elkezdhetjük a szülést. Pár perc se telt el éreztem, ahogy simogattam az első erős összehúzódásokat, gondoltam mégsem az ágyban fogunk szülni …áthelyeztem Mannámat a számára előkészített szülőboxba. Láthatóan az ágyam jobban tetszett neki párszor vissza is mászott, de belátta hogy, a jó hely a kicsik érkezéséhez mégiscsak a kijelölt szülőbox volt.

Rövid időn belül meg is érkeztek szép sorban a bengáli kiscicák. 5 bengáli kiscica látta meg a napvilágot. 3 aranybarna rozettás és  kettő márványos mintázatú. A nemek arányát tekintve 4 kiskandúr és egy lány ( aki a tenyészetünkben fog maradni).

 

Beiträge

Vannak még elérhető/ gazdit kereső bengáli kiscicáink!!!

Bengáli tenyészetünk ” R ” alma gyorsan gazdira lelt, így már csak Lexi kiscicái (akik jelenleg 5 hetesek ) gazdikeresőek . Köztük 3 rozettás és egy csodaszép márványbundácskával rendelkező kiskandúr várja a fajta iránt elkötelezett gazdik jelentkezését. A fajtáról, szokásaikról olvashatsz az oldalunkon is, rengeteg információt gyűjtöttem össze számotokra, hogy teljes körű tájékoztatást tudjak nyújtani nektek. Amennyiben akad  még kérdésed azt is szívesen vesszük keress bátran telefonon 20/4666388 számon.

A kicsikről mit is kell tudni:

Már kezdenek megismerkedni a világgal. Némelyikük már szépen eszik a többi még csak ismerkedik az étellel, de pár múlva ők is habzsolni fogják az eléjük tett táplálékot.

Zajlik az alomra szoktatás is, viszonylag könnyen megtanulják ezt is,így mire az új gazdihoz kerülnek ezzel sincsen gond.

Kiscicáink 13 hetes korukban kerülnek ki a nagybetűs életbe, addigra rendelkezni fognak  chippel, többszöri féreghajtáson esnek át, 9 majd 12 hetesen megkapják a kombinált oltásukat és az oltás mellé az oltási kiskönyvet is. Szerződéssel, számlával adjuk át cicáinkat a szerződés többet között tartalmazza az ivartalanítási kötelezettséget hobby célra vásárolt cica estében és egy egészségügyi garanciát. A szerződés mellé a szülők genetikai tesztjeit is mellékeljük. Egy ajándék kezdőcsomag amit a cica mellé adunk segít eligazodni a kezdeti időben hisz megtaláljuk benne a kiscica megszokott ételeit, játékait.

Fordulj hozzánk bátran, bizalommal és legyél te is boldog Tricolor Velvet Rosetten kiscica gazdija.

Lássuk a gazdikereső cicáinkat:

Lány

                                                                              Lány                                                                                 Lány                                                                                  Fiú (lefoglalva )                                                                                 Fiú

Beiträge

Valentin-napi bengáli kiscicák

Valentin nap több okból is csodálatos volt számomra egyrészt a szeretteimmel töltöttem a napot, másrészt Lexi cicánk úgy döntött e csodás napon ajándékoz meg bennünket 5 csodaszép bengáli kiscicával. Már kora reggel tudtam, hogy ezen a napon várhatóak lesznek a babák hisz reggel elfolyt a magzatvíz. Nem tudtam otthon maradni, el kellett mennem dolgozni de szerencsére csak délig. Mire hazaérkeztem Lexi a széken pihenve várt. Nem is kellett túl sok idő, hogy tudassa velem gyere mert szülni fogok. Szépen besétált a számára előkészített szülőboxba majd röpke fél óra múlva megjelentek az első látható összehúzódások, melyek egyre erőteljesebb lettek. Lexi első szülését kiválóan levezényelte szinte kipotyogtatta a picurkákat, egymás után jöttek pár perc elteltével. Végig mellette voltam ha kell segítséget tudjak számára nyújtani . Egy egy felém vetett pillantással nyugtázta ezt.

4 aranybarna rozettás és egy telt-márványos bengáli kiscica született, nemek arányát tekintve 3 kislány (mindhárom rozettás) és 2 kiskandúr (amiből az egyik rozettás a másik telt-márvány mintázatú.)

Ők az ” S ” alom kiscicái

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed és arra az elhatározásra jutottál hogy, tenyészetünkből szeretnél egy kiscicát keress bátran minket akár telefonon 20/4666388 számon szívesen állok rendelkezésedre az esetlegesen felmerülő kérdések esetén, akár egy üzenet formájában az alábbi emailre tricolorbengals@gmail.com

 

Beiträge

Bengáli kiscicák

Szépen cseperednek az ” R ” alom kiscicái ezzel a pár képpel szeretném megmutatni számotokra is.

 

Beiträge

Megszülettek a 2022-év első bengáli kiscicái

Bengáli tenyészetünk újabb kiscicákkal bővült. Február 2.-án Goldenrosettes Mon Cheri és 3TM Wch Alfacat Unicum szerelméből 3 gyönyörű kis bengáli született.

      1.Barna rozettás kiskandúr

      2.Barna rosettás kiskandúr

      3. Barna rosettás nőstény

A szülés problémamentesen zajlott, bár abban a helyzetben mégsem így gondoltam. Kicsit hosszúra sikeredett de Mon Cheri mint rutinos anyuka ügyesen megoldotta a kicsik születését. Ő és a picik jól vannak, azóta szépen növekszik a súlyuk is.

Minden egyes kiscica világra jövetele mindig sok izgalommal tölt el, egyrészt az aggódás, hogy ne legyenek komplikációk a szülés alatt másrészről meg hihetetlen érzés részese lenni a kis jövevények érkezésének. Néhány képpel szeretném is számotokra bemutatni bengáli tenyészetünk legújabb kiscicáit.

Bemutatkoznak az ” R ” alom kiscicái.

Tricolor Velvet Rosetten Raven- Tricolor Velvet Rosetten Ryan-Tricolor Velvet Rosetten  Rami

Beiträge

Bengáli kiscicáinkat februárra várjuk!!!

Februárban 3 almot vár tenyészetünk, amennyiben te is büszke tulajdonosa szeretnél lenni egy ilyen gyönyörű szobaleopárdnak jelentkezz nálunk, várunk szeretettel.

Előjegyzést kiscicáinkra felveszünk ez lehetőséget biztosít számodra első körben kiválasztani a leendő kis kedvencedet, akár a honlap kapcsolati űrlapján keresztül akár telefonon a 20/4666388 telefonszámon. Szívesen adunk tájékoztatást a fajta jellegzetességeiről, mit kell tudnod a hétköznapokban a tartásukkal kapcsolatosan.

Várunk a szeretettel : Tricolor Velvet Rosetten bengáli macska tenyészet !

 

Beiträge

2022 év tervezett almok

A 2022 év sem marad bengáli kiscica nélkül. A következő párosításokat terveztük

 

1.

Wch. Alfacat Unicum X Goldenrosettes Mon Cheri

2. Ch. Tricolor Velvet Rosetten Figaró X Tricolor Velvet Rosetten Lexi 

       

3.Heaven Ly Rosettes Napsugár (Rafi) X Ch. Tricolor Velvet Rosetten Joker

Beiträge

Bengáli kiscica!!!

A tegnapi nap folyamán megszületett tenyészetünk legkisebbje. Manna az anyuka hihetetlen nyugalommal, fegyelmezetten csinálta végig a szülést. Én csak támasza voltam illetve előkészítettem mindent, hogy számára minden a rendelkezésére álljon egy problémamentes szüléshez. Ő is és a picurka is jól vannak. Szépen fejlődik. 131 gramm a tegnap esti mérés alapján. Gyönyörű aranybarna alapszínén szép nagy kontrasztos rozetták terülnek el.

Képekkel később jelentkezem

 

 

Cookies erleichtern unter anderem die Bereitstellung unserer Dienste und helfen uns bei der Ausspielung von redaktionellen und werblichen Inhalten sowie der Analyse des Nutzerverhaltens. Mit der Nutzung unserer Dienste erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Cookies verwenden .     OK
Neuigkeiten
Weiterlesen
Powered by